Monen vuoden ajan olen ollut tietoinen siitä, että kotonamme majailee suuri joukko olioita, joiden olemassa oloa ei suurin osa ihmisistä tiedä. Nämä olennot ovat monstereita. Monstereista on monenlaisia ja ne käyttäytyvät hyvin eri tavalla, joten niiden havainnointi on vaikeaa. Tässä kuitenkin vuosien tutkimustyön tuloksia.

Ulkonäkö: Monsterien ulkonäöstä ei edes allekirjoittaneella ole pienintäkään tietoa, sillä monstereita ei voi nähdä. Joko ne ovat niin pieniä, ettei ihmissilmä niitä voi havaita, tai sitten ne vain ovat näkymättömiä. Yksi mahdollisuus on myös se, että ne pystyvät muuttumaan viattomiksi esineiksi kuten vaikkapa pesukoneeksi.

Levinneisyys ja tavat: Monstereita löytyy kodin joka sopesta. Yksi tyypillisimmistä monstereista asustaa pesukoneessa tai sen välittömässä läheisyydessä syöden sukkia. Varmasti sinäkin olet joskus pesukoneesta poiminut yksinäisen sukan ilman paria, vaikka niitä vielä koneen käynnistyessä oli pesussa kaksi. Lapset tapaavat monstereita yleensä sänkyjen alla, komeroissa sekä muissa pimeissä paikoissa, joissa monsteri ottaa sen muodon, jota lapsi pelkää. (Itselläni tuo hahmo pienenä oli Prinsessa Ruususen Pahatar ja myöhemmällä iällä Voldemort.) Yläasteen aikana tein havaintoja monsterista, joka asusteli vaatekomerossa järsien lempifarkkuni kerta toisensa jälkeen rikki. Ja jos joku tavarasi on kadonnut kuin olisi maan laidalta pudonnut, voit syyttää vain monstereita.

Ravinto: Kaikki mahdollinen ja mahdoton. Jos joskus tarvitset jotain kiireesti, voit olla varma, että monsteri on syönyt sen.

Lisääntyminen: Ei havaintoja, luojalle kiitos. Ja se joka on aiheesta kiinnostunut, saa jatkaa ajatusketjuaan ihan itsekseen, minä en mitään niin sairasta tänne kirjoita. Pervo.

Päätin julkistaa tutkimustulokseni juuri tänä päivänä, sillä monsterit ovat jälleen kerran hyökänneet minua vastaan. Tällä kertaa joku niistä pirulaisista päätti ahmaista lompakkoni. Aamulla käytin yli puoli tuntia talon mylläämiseen ja tavaroiden viskelemiseen paikasta toiseen, tuloksetta. Pitäkää siis tavaroistanne huolta, koskaan ei voi tietää, koska monsterit iskevät. Ja kun ne iskevät, muistakaa, että teitä on varoitettu.

PS. Vielä lohdutuksen sana sille/niille blogini lukijalle/lukijoille, joiden silmiin kirjoitusvirheet pistivät. Tämä teksti on tarkkaan oikoluettu, eikä varmasti sisällä yhtään virhettä. (Ja jos sisältää, voin vaikka vannoa, että nyt ne monsterit ovat hyökänneet näppäimistöönikin.)