Yhtä kolmasluokkalaista ystävääni lainaten: "Koeviikko on lomaviikko". Tänään päiväni oli tunnin mittainen, kun kävin tekemässä biologian kokeen, mutta ylimääräistä aikaa koululla sitten kuluikin melkein neljä tuntia. Mutta mikäpäs sen mukavampaa kuin harvinaisen vapaa-ajan viettäminen kavereiden kanssa, vaikka vaan koulussa. Tällainen vetelehtiminen aiheuttaa monenlaisia ideoita ja outoja sattumia, kuten tänäänkin...

Ystäväni, sanotaan vaikka Herra X, sai viestin tuntemattomalta tytöltä. Tyttö tiedusteli, oliko X:llä ollut kivaa leirillä, jolla olimme olleet viikonloppuna. Aiemmin X:lle saapuneet tuntemattomat puhelut ja outo viesti laittoivat tipitii Poirotin harmaat aivosolut liikkeelle, kyseessä oli ilmiselvä ihastumistapaus. Herra X ihmetteli kummallisia soittoja, mutta osasin heti yhdistää ne ihastuneen teinitytön kaipaukseen kuulla rakastettunsa ääni. Muutaman sanan ja hymiön mittainen viesti oli tarkoin suunniteltu kavereiden kanssa, rento puhuttelutyyli ja hymiö peittelemään viestin todellista sisältöä. Rohkeutta lähettämiseen oli varmasti kerätty monta tovia.

Ystävät ihmettelivät, mistä tyttö oli saanut X:n numeron ja nimen selville. He epäuskoiset eivät tunne ihastuneen tytön viekkautta ja kekseliäisyyttä, kun kyse on tulenpalavasta ihastumisesta. Mutta minulle, tipitii Poirotille aihe on tuttu. Olen elämäni aikana kerännyt tietoa monista muistakin asioista kuin monstereista (tulen kertomaan muista tutkimuksistani tulevaisuudessa).

Tytön henkilöllisyys paljastui muutamalla viestillä ja pian myös X ymmärsi olevansa ihastuksenkohde. Hän päätti keksiä mielikuvituksellisen tarinan kolmesta tyttöystävästä tai jostain muusta elämää suuremmasta seurustelunesteestä. Käskin häntä kuitenkin esittämään asiansa kauniisti, sillä mikään ei haavoita ihastuneita tyttöjä niin paljon kuin kylmä ja julma tyrmäys ihastuksen taholta.

Olen miettinyt, miksei Amor voi ampua nuoliaan pareittain, niin etteivät kenenkään tunteet kerta toisensa jälkeen rutistuisi väärän ihastumiskohteen takia. Viime kesänä tutustuin teologiksi opiskelevaan nuoreen mieheen, joka kertoi ihmisellä olevasta rakkaudenkaipuusta. Vaikka rakastuminen onkin maailman ihanimpia asioita, voi se joskus satuttaa niin paljon, ettei mikään muu voima siihen nyt pysty. Joskus tuntuu, ettei kannattaisi edes yrittää, mutta ei yrittämättä voi mitään saada.

Herra X aikoo lähitulevaisuudessa kertoa tälle tytölle, ettei heistä tule mitään. Mitä tämä tyttö siis tästä rohkeasta yrityksestään hyötyi? No, ainakin X tietää hänen olevan olemassa ja jäihän hänen kännykkäänsä nyt muutama viesti henkilöltä, jolle voisi antaa elämänsä.

(Kaikki tiedot perustuvat haastatteluilla ja kenttätutkimuksella saatuihin tietoihin. Allekirjoittanut ei siis ole ikinä esimerkiksi lähettänyt kenellekään ihastusta pursuvia viestejä, ei etsinyt pojan numeroa monia monituisia kertoja tekstiviestipalveluista tai soittanut jollekin sanomatta mitään, vain kuullakseen tämän äänen. Ja se joka väittää muuta, valehtelee.)