Totesin tänään, jälleen kerran, olevani täysin kesän lapsi. Tuntuu, että elämäni alkaa vasta kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja lämpötila ylittää kymmenen plusasteen rajan. Kevät saa myös monia muutoksia aikaan sekä minussa itsessäni, että ympäristössä ja muissa ihmisissä.

Kevät on rakkauden aikaa, sanotaan. Ystävänpäivästä alkaa syksyyn asti kestävä rakkauden kausi, jolloin rakastuneiden parien määrä lisääntyy kuin kanipariskunta. Onhan toki toista helpompi ottaa kädestä kiinni, kun paksut rukkaset/tumput eivät ole pilaamassa kosketusta. Ja Suomen talvessa täytyykin harrastaa sen verran tehokasta kerrospukeutumista, ettei talvella yhdessä kävelijät pääse vaatteiltaan puolta metriä lähemmäs toisiaan. (Asia toki muuttuu, jos tietyt tahot kieltävät kasvihuoneilmiön olemassaolon vielä kovin kauan...)

Lapset ovat ihania, kyllähän me kaikki sen tiedämme. Tänään poljin pyörälläni pianotunnille ja vastaan tuli äiti rattaiden ja itsekseen kävelevät taaperon kanssa. Piltti pysähtyi keskelle pyörätietä käsi kohossa kuin liikennepoliisilla, katsoi minua ja sanoi tomerasti "Väistä, väistä, väistä..." Kyllähän minä väistin, jopa vähemmällä yrittämisellä. Sunnuntaina tapaamani pyöräretkellä ollut perhekin sykähdytti sydäntäni. Sellaiset muksut minä haluan aikanani. Ja osallistuvan miehen. (Kuten huomaa, on kevätpörriäinen pistänyt allekirjoittanuttakin...)

Täyttyvät pyörätelineet ovat myös yksi varma kevään merkki. Olen itse ajanut koko talven, minkä ansiosta tunnen kuuluvani tiettyyn "sisäpiiriin" mitä pyörätelineiden täyttämiseen tulee. On kuin nuo muut arat kesäpyöräilijät yrittäisivät päästä meidän jo perustamaamme pyöräilijöiden yhteisöön, jossa olen ollut jo kauan mukana. Tosin eivät nämä ääliöt sitä ymmärrä, vaan vievät vakiopaikkani ja pakottavat jättämään pyörän mutaiselle nurmikolle kakkakasojen väliin.

Hämeenlinna kylpee auringossa ja keväisessä mielessä. Rakastakaa ihmiset toisianne, olkaa toisillenne arkipäivän enkeleitä. Antakaa kevään näkyä, olkaa rohkeita. Joskus kannattaa riskeerata, eikä pelata varman päälle. Öinen kävely voi muuttua unelmaksi tai tavalliseksi yöhetkeksi.