Kevät on tunnetusti rakastuneiden ihmisten aikaa ja uusien seurustelusuhteiden alkamista. Koulun käytäville sikiää uusia toisiinsa liimautuneita pareja päivä päivältä enemmän ja ihastuneita katseita lentää ilmassa niin tiheään, ettei sekaan meinaa mahtua.

Seurustelu on monien kirjoittamattomien sääntöjen sievä sykkyrä, johon on punottu mukaan suuri määrä tunnetta. Katsellessa seurustelevia ihmisiä tajuaa pian, että hehän ovat seurustelleet aiemminkin. Jo aiemmin seurustelleet ihmiset päätyvät uuteen suhteeseen paljon helpommin kuin seurustelussa kokemattomat. Olen tutkimuksissani selvittänyt mahdollisia vaihtoehtoja tälle oudolle ilmiölle:

Olen seurustellut -leima otassa Vastakkaista sukupuolta saattaa tiedostamatta tai tietoisesti kiehtoa asiassa kokenemmat ihmiset, joten yllämainittu leima otsassa on hyvä keino houkutella sulhasehdokkaita ympärilleen. Tosin tämä leima vaatii toimiakseen toiselta osapuolelta myös supernäön, joka erottaa tuon varsin huomaamattoman merkin.

Houkutinhaju Seurusteleista ihmisistä voi lähteä hienoinen tuoksu, joka houkuttelee vastakkaisen sukupuolen edustajia kuin hunaja muurahaisia. Tätä tuoksua ei kuitenkaan huomaa saman sukupuolen edustajat, jotka jäävät rannalle ruikuttamaan.

Ulkonäkö/muu piirre Ehkä näissä joissain on vain sitä jotain joka houkuttaa niitä toisia puoleensa.

Tempperamentti Ehkä tämä onkin psykologinen ilmiö. (Termin tosin atjuavat vain ne älyköt, jotka psykologian kakkoskurssia lukevattai ovat muuten vain fiksuja. Siitäs saitte.)

Kohtalo Ehkä toisille on vain siunattu jatkuva poika-/tyttöystävävirta.

Oli syy tähän mikä hyvänsä, voimme jäädä vain miettimään, miten tähän oravanpyörään pääsee hyppäämään mukaan. Olisiko seurustelun kiemuroihin pitänyt hypätä mukaan jo ala-asteella vai pysähtyykö tämä bussi vielä pysäkeillään myöhemmällä matkalla. Kyllä se varmaan pysähtyy, mutta harvemmin. Seuraavaa pysäkkiä odotellessa ei voi kuin tyytyä ihastelemaan "katsoa saa, muttei koskea" -lauahduksen mukaan.