Täytyy myöntää, että viikko sitten päälläni leijui kauhea ikäkriisi. 11.4 (kyllä, se oli eilen) täyttäisin 17 vuotta. 17, sehän on väli-ikä! Silloin sinulla on jo suuri vastuu kannettavanasi, mutta oikeuksia ei sitten niin paljon kuin täysi-ikäisenä, vuoden päästä. Koko vuosi tulisi olemaan pelkää täysi-ikäisyyden odottelua, eihän 17:ssä ole mitään hauskaa. Kriisi kuitenkin helpotti ystäväni sanoihin: "Laura, etkö ole kuullut sanontaa, että nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana?"

Olen siis kaunis. Piste. Eilen, syntymäpäiväni aamuna, kuvittelin heräämiseni prinsessamaiseksi. Linnut laulaisivat, aurinko leikkisi kiharilla ja hulmuavilla hiuksillani, ihoni olisi kuulas kuin täysikuu ja nostaessani pääni tyynyltä, pienet vaaleanpunaiset perhoset lentelisivät samaa tahtia ylös. Toisin kävi. Minulta kesti puoli tuntia herätä, ja silloinkin olivat silmäluomeni niin raskaat, etten silmiä edes meinannut auki saada. Mietin, mikä oli mennyt vikaan ja sitten keksin sen. En ollut SILLOIN vielä kauneimmillani, olinhan syntynyt vasta noin 17.20 (miten vanhempani eivät muista tarkasti esikoisensa syntymäaikaa?).

Tuona kyseisenä hetkenä seisoin pääkirkossa kuoroharjoituksissa. Laskin minuutteja kännykkä kädessä, odottaen jotain *puff* ääntä ja kaunistumista sillä sekunnilla, kun täyttäisin 17. Sellaista ei tullut. Mutta synttärilaulu tuli, siitä kaverini piti huolen.

En tiedä, onko merkkiä aikuistumisesta ja kauneudesta havaittavissa. Tänäkään aamuna ei tullut prinsessaherätystä, mutta oli se sentään kauniimpi herääminen kuin eilen. Olo tuntuu vähän vanhemmalta. (Olen pitänyt huoneeni siistinä jo maanantaista asti!)

Ehkäpä tuollainen yhtäkkinen vanheneminen ei ole syntymähetkestä kiinni, vaan omista ajatuksista, haluista ja teoista. Haluan olla vanhempi ja vastuullisempi, siis olen. Siitä lähtee pyörät pyörimään, sillä ollessani vastuullisempi, antavat vanhemmat minulle taas enemmän oikeuksia. Ja sitä rataa.

Nyt allekirjoittaneella on siis vuosi aikaa nauttia kauneudesta, sillä täysi-ikäisyyden koittaessa alkaa rupsahtaminen. Silloin ala vanheta. Nyt olen vielä nuori ja kaunis.