Hämeenlinnaan iski tänään tuuli, jonka veroista ei ole näin epärannikkokaupungissa tavattu miesmuistiin (eikä sen puoleen neitimuistiinkaan). Tämä tyttö oli niin tuulen viemää koko päivän, että hyvä kun jalat maassa pysyivät. Vastatuuleen polkiessa meinasi pyörä lähteä taaksepäin ja hiuksissani oli ultraepämuodikas ja lennokas kampaus.

Tuuli on aisia, joka voi olla vaikea ymmärtää. Lasten mielestä puiden latvojen heilunta aiheuttaa tuulta. Edesmennyt paavi sanoin tuulen kertovan Pyhästä Hengestä. Mieluisin selitys allekirjoittaneen mielestä on kuitenkin se, että tuuli syntyy enkelien siipien lyönneistä kun ne lentävät maan yli. Tieteellisen selityksen voi käydä lukemassa tältä sivulta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuuli#Tuulten_synty tai vaihtoehtoisesti lukion maantiedon ensimmäisen kurssin kirjasta. (Jos joku tosiaan lukee tuon linkin tai muulla tavoin selvittää tuon "oikean" syntymissyyn, saa kyllä erityismaininnan!)

Muutoksen tuulet puhaltavat, niin joskus sanotaan. Tänään pääsivät koululaiset ansaitulle (tai kuka on ansainnut ja kuka ei...) pääsiäislomalle. Koeviikko loppui Hämeenlinnan lukioissa ja viimeinen jakso hyrähtää käyntiin ensi viikolla. Kesä lähestyy hurjaa vauhtia ja uudesta vuodesta on kulunut pian puoli vuotta. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että uudenvuodenlupauksistani, jotka teillekin kerroin, ei ole vielä yksikään toteutunut. Kovaa yritystä on ollut, mutta se ei ole johtanut toivottuihin tuloksiin...

Jokainen tarvitsee elämäänsä muutosta. Se voi olla uusi huonekalu tai kokonaan uusi asunto, (juuri niin, tämä on juuri sinulle, joka ajattelee tämän itseään tarkoittavan...) uusi-ihmissuhde tai uusi harrastus. Uusi alku voi olla pieni tai suuri, tai sitten se ei ole alku ollenkaan. Ilman muutoksia olisi elämämme mahdottoman tylsää ja ennalta-arvattavaa.

Muutokset vaativat kuitenkin usein suurta rohkeutta. Tutusta ja turvallisesta irrottautuminen voi olla hankalaa ja uudet asiat saattavat pelottaa. Siksi meidän täytyykin kerätä rohkeutemme ja kaikki itsekurimme, jotta saisimme aikaan positiivisia muutoksia elämässämme. Allekirjoittaneella on jo yksi muutos, jota elämäni kipeästi tarvitsisi. Saa nyt nähdä, muuttuuko tuo asia ikinä...

Tuulen kunniaksi ilahdutan päiväänne uudella ja "upealla" *kröh kröh* kuvalla satumaisen kauniista neidosta. Se joka arvaa, ketä kuva esittää ei saa mitään. Se joka ei tajua, on auttamattomasti idiootti.

 

496819.jpg