Rakkaus, tuo ihmistunteista voimakkain ja hallitsevin. Armas Rouva Wikipedia määrittelee rakkauden kiintymyksen ja kaipuun tunteeksi; aika laimeaa, eikös olekin? Rakkaus on voima, joka siirtää vuoria Se voi venyttää kymmentä metriä tuhansiksi kilometreiksi ja puolta päivää puoleksi vuodeksi. Toisaalta se saa ajan lentämään hurjaa vauhtia, se yhdistää ihmisiä jopa toisilta puolilta maapalloa.

Rakkautta on monenlaista. Voit rakastaa jotain esinettä tai tavaraa. Minulla on rakas pehmopupu Nöpö, joka nukkui vieressäni monta vuotta. Voit rakastaa maatasi, uskontoasi, jumalaasi, muistojasi. Voit rakastaa asioita ja ihmisiä. Toisia ihmisiä voit rakastaa ystävinä, idoleina, sukulaisina tai sitten Hänenä.

En usko rakkauteen ensisilmäyksellä, mutta uskon voimakkaaseen ihastumiseen, joka johtaa rakkauteen - ensisilmäyksellä. Rakastaa et toista voi kuin kumppania ellet tunne häntä hyvin. Toisaalta, voiko tuollaista kumppanuusrakkautta tuntea edes ilman vastarakkautta? Käytämmekö sanaa rakkaus liian usein, onhan ihastumisen ja rakastumisen raja kuin veteen piirretty viiva?

Rakkaus ei ole katoava luonnonvara, vaikka siltä joskus tuntuisi. Vaikka se välillä tuntuu katoavan, se löytää luoksemme aina uudelleen. Rakkaus on tunteista ainoa, joka satuttaa valtavasti, mutta josta silti nautimme eniten. Nurinkurista, eikö?