Keskuudessamme liikkuu ihmisiä, jotka ovat turhamaisia ja täynnä itseään. Ylpeys on näiden henkilöiden suurin synti. Olet joskus saattanut törmätä tällaisiin yksilöihin. He saattavat katsoa muita ihmisiä nenänvarttaan pitkin ja vähätellä näitä. He itse toki ovat täydellisiä ja parhaita kaikessa mahdollisessa. Ärsyttävää, eikö totta?

Nämä ihmiset luulevat että ikä, varakkuus, hyvä ulkonäkö, taitavuus tai vain oma päätös omasta paremmuudestaan tekee heistä yli-ihmisiä. Näille ihmisille ei sovi puhua, sillä he äyskivät vastaan. Kaupungilla vastaan kävellessään he eivät tervehdi, sipsuttavat vain ohi kuin olisivat yksin catwalkilla. Vaikka heille itselleen ei saa minkäänlaista kritiikkiä antaa, on heillä itsellään oikeus laukoa loukkauksia toisten niskaan.

Mikä tekee ihmisestä niin ylpeän, että hän muuttuu kylmäksi epäinhimilliseksi diivaksi? Kyseessä saattaa olla huono itsetunto, pelko siitä, ettei huomata. Saattaahan toki olla myös niin, etteivät nämä ihmishirviöt ymmärrä loukkaavansa ihmisiä, se vain kuuluu heidän luonteeseensa.

Oletko sinä törmännyt näihin nykyajan lellittyihin prinsessoihin/prinsseihin? Oletko koskaan jäänyt ylpeyden yliajamaksi?