Irstaus eli epäsiveellisyys, kuka tuollaisia sanoja enää tänä päivänä käyttää?  Ennen oli kammottavaa, kyliä kohuttavaa jos kuljit kaduilla vähänkin lyhyemmässä hameessa kuin muut. Jos noina "vanhoina, hyvinä aikoina" olisit bikinit päällä rannalla löhöillyt kertoen tavallisia kaksimielisiä vitsejäsi, olisi sinut varmasti poltettu roviolla. Nykyään tuo kaikki on arkipäivää, myös lapsille.

Kyllä minäkin pienenä leikin Barbie-nukeilla, joilla oli pikkuriikkisiä hamosia ja tiukkoja toppeja. Varmasti aikanaan ihmiset kauhistelivat tuota ampias-vartaloista nukkea, joka turmelisi lapset, mutta nykyään (ja silloinkin) ajatellaan, että Barbie ystävineen on vielä ihan kiltti tyttö. Itse voin tunnustaa suuren vihan Bratz-nukkeja kohtaan. Nukkien kasvot on maalattu niin meikatunnäköisiksi, että äidit joutuvat varmasti kätkemään meikkipussinsa kaappien ylähyllyille, jotteivät yhdeksänvuotiaat maalaisi samanlaisia sotamaalauksia kasvoilleen. Niin, ehkä kymmenen vuoden päästä lapsemme leikkivät vielä "irstaammilla" nukeilla.

Mihin pisteeseen me voimme tällä paljastelun ja irstauden alalla päästä, jossainhan raja tulee vastaan. Näiden nykyistenkin hameiden ja pitkien paitojen alta vilkkuu ties mitä, entä jos ne vielä lyhenevät? Ehkäpä sitten, kun raja on ylitetty liian pitkälle, palaamme takaisin niihin vähän siveellisempiin aikoihin. En toki kaipaa jokaista ihokaitaletta peittäviä vaatekokonaisuuksia, mutta mielestäni se mauttomuuden aja on ylitetty.