Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat myllänneet ale-laareja viimeisten päivien aikana. Pukukopissa itseään katsellessa tulee mietittyä, minkälaisen kuvan tämä vaate miestä antaa. Sulautuuko se siihen kuvaan, jonka olemme aikaisemmin antaneet, vai tuommeko kanssaeläjille jotain uutta näillä vaatteilla. Ostaakko kauluspaita, jotta antaisin aikuisemman kuvan, vai ostanko massojen suosiman trendikkään villapaidan sen sijaan?

Ihmiset odottavat meiltä erilaisia rooleja, elämä on yhtä syöksymistä roolista toiseen. Koulussa ja töissä sinulta odotetaan tiettyä roolia. Oletko luokan/työryhmän pelle, johtajahahmo, hiljainen hissukka vai hikipinko? Astuessasi koulusi tai työpaikkasi ovesta sisään vedän kasvoillesi maskin, jonka nämä ihmiset ovat tottuneet päälläsi näkemään.

Katson omaa maskivalikoimaani ja huomaan sen olevan laaja. Asiallista ja vastuuntuntoista naamiota kouluun ja työhön, iloista ja pirteää ystävien seuraan. Kotiin sisäänpäinkääntyneempi malli ja tätä blogia varten se syvällinen maski. Vaikka jotkut naamiot ovat kuin toistensa vastakohtia, ovat ne kaikki silti osa minua. Ne kaikki eivät tunnu kasvoilla yhtä hyviltä, toiset saavat aikaan jopa allergisia reaktioita saaden minut ihmettelemään, miten käyttäydynkään niin omituisesti.

Näyttelemme jatkuvasti erilaisia rooleja, yritämme sulautua tilanteeseen. Joskus eläydymme rooliimme niin antaumuksella, että hukkaamme todelliset kasvomme naamion taakse. Tärkeintä kuitenkin on, että tiedämme itse millainen ihminen siellä maskin takana lymyää, emme saa kadottaa itseämme. Erilaiset roolit ovat toki tärkeitä, ei töissä sovi heittää samanlaista huulta kuin kaveriporukassa, mutta joskus on hyvä olla nudena, ilman peittävää naamiota.

1169587.jpg

Kuva: http://www.sxc.hu/