Vuosi 2007 saatiin päätökseen ja 2008 vierähti käyntiin. Uuden vuoden juhliminen on sinäänsä jännä tapa. Ihmiset ennustavat tulevan vuoden tapahtumia valamalla tinaa, lupailevat ensi vuodelle lupauksia, jotka harvoin pitävät ja räjäyttelevä ilotulitteiden mukana taivaalle järkyttäviä summia rahaa. Miksi tämä kaikki, onko uusi vuosi vain hyvä tekosyy avata kuohuviinipullot ja lähteä pyörähtelemään baariin?

Vuoden vaihteessa tulee väkisinkin mietittyä viime vuoden tapahtumia, kelailtua onnistumisia ja epäonnistumisia. Vuosi on pitkä aika, tietenkin siihen mahtuu mokia ja typeryyksiä. Vuoden vaihde on symbolisesti hyvä alku, vanhat asiat voi keskiyöllä unohtaa ja aloittaa puhtaalta pöydältä jälleen kerran.

Uudenvuodenlupaukset ovat mielestäni typeriä. Juhlahuumassa epärealistiset lupaukset tuntuvat vielä mahdollisilta pitää, mutta arkeen palattaessa sitä huomaa, ettei niiden pitäminen nyt ihan niin helppoa ollutkaan. Vaikka vuosi vaihtuu, ei se muuta meitä paremmiksi ihmisiksi noin vain. Toki elämän parantaminen on tavoiteltavaa, ja ehkä alku on helpompi näin symblolisena hetkenä. Myöhemmin seuraa kuitenkin hampaiden kiristelyä ja turhautumista, kun liian kireä lupaus tulikin rikottua.

Kyllä, toivon että ihmiset pystyvät karsimaan pahoja tapojaan ja kyllä, uusi vuosi voi joillekin olla se paras kohta toteuttaa tämä. Muistakaa kuitenkin, että ihmeitä ei saada aikaan hetkessä eikä pinttyneistä tavoista luikerrella eroon tuosta noin vain.

Tsemppiä kaikille tulevalle vuodelle, olkoon se kokonaisuudessaan onnellisempi kuin edellinen! Ja onnea vielä blogilleni, joka eilen saavutti yhden vuoden iän!

1177804.jpg

Kuva: http://www.sxc.hu/