Ihminen on syntyessään kuin tyhjä kirja, jonka sivuille elämä kirjoitta hiljalleen tarinaa. Joskus tippuu kynästä mustetahra paperille sotkien siistin rivin tai kaksi, toisinaan taas käsialan koukerot kulkevat kauniina tanssina eteenpäin.

Mitä omilla sivuillani lukee, mitä niihin vielä tullaan kirjoittamaan? Kun katselen kaikkien rakkaiden ihmisten kuvia, näen heissä sitä iloa ja asennetta, jota omillekin elämän sivuilleni haluan tallettaa. Mukavampihan se on värikästä ja kaunista tekstiä lukea, kuin yrittää saada selvää harmaasta lyijykynäsöherryksestä.

Jonakin päivänä kääntyy kirjamme viimeinen lehti, viimeset merkit pirretään ja loppuun tuikataan vielä piste. Silloin on tarina saanut päätöksen; ehkä onnellisen, ehkä ei, mutta on aika sulkea tuo kirja ja vaipua jonnekin muiden tarinoiden maille.

Millaisen tarinan sinä haluat kirjaasi luoda? Älä unohda, että satuasi kirjoitetaan koko ajan, juuri nyt on hyvä hetki tehdä se suuri juonenkäänne, sillä huomenna saattaa olla jo liian myöhäistä. Kirjoita tarinaasi, elä elämääsi.