Kävin tänään kampaajalla, joka leikkasi (tahdostani) hiukseni lyhyemmiksi kuin ne ovat koskaan olleet. Nyt on sitten kerroksittain leikattua, uutta, sähäkkää syystyyliä havaittavissa tämänkin tyttösen päässä. Hiustuppojen kanssa kampaamon lattialle jäivät monet synkät ajatukset ja kesän viimeiset rippeet - ulkona uusia hiuksiani pöllytti Vanajalta nouseva syystuuli.

Olette varmaan huomannut, että aina uuden ajan kynnyksellä elokuvien henkilöhahmot leikkaavat hiuksensa uuteen kevyempään malliin. Myös monissa uskonnoissa hiusten leikkaamisella tai kokonaan pois ajamisella on suuri merkitys. Jotain uutta ja raikasta, jotain jonka kaikki näkevät, ja joka on aina mukanasi muistuttamassa tästä uudesta vaiheesta, jonka olet aloittamassa.

Ehkäpä uusi, astetta sähäkämpi hiusmallini siivittää minut ikimuistoiseen syksyyn, iloisiin tapahtumiin ja onnekkaisiin sattumuksiin. Toisaalta voi käydä kuin niin monta kertaa aiemminkin kampaajan tuolilta noustuani: elämä pysyy samanlaisena, eivätkä puolet lähipiiristä edes huomaa "radikaalia" muutostani. Tärkeintä ei siis taidakaan olla lopputulos, vaan kevyempi tunnelma ajatuksissani, jonka uusi, maatamullistava hiustyylini saa aikaan.