Opiskelijakeittiön kulmakivet ovat nuudelipaketti ja tonnikalapurkki. Kuulemma.

Viime vuoteni kului neljän tytön jakamassa soluasunnossa, ja kyllä kuulkaas siinä ehti nähdä monenmoista kokkaajaa. Toisen eläessä HK:n sinisellä ja toisen keitetyillä perunoilla kera raejuuston, ei tämä tyttö voinut kuin ihmetellä. Asunnon uunia olivat työllistäneet aiemmin varmasti vain ranskalaiset ja pakastepizza, mutta muuttoni jälkeen keittiössä leijaili milloin vastaleivottujen sämpylöiden, milloin mehevien lihapullien tuoksu.

Tulen perheestä, jossa einekset ovat korkeintaan matkaruokaa. Keittiössä taikoja tekevä äiti on totuttanut perheeni maittavaan kotiruokaan, jossa eivät lisäaineet vilise. Omaan kotiin muttaminen tarkoitti minulle oman reseptivihkon aloittamista. Nuudelit jääkööt myöhäisille baarista palaamisille, meillä kokataan bataattikeittoa ja pinaattilättyjä.

Ehken vielä ole äitini veroinen superkokki, mutta kyllä minulle on kunnia-asia tarjota vieraisille tuleville ystävilleni jotain hiukan tuoreempaa kuin kaupan sokerikorppuja.