Kuten kaikki kalenteria selaavat tietävät, tänään juhlitaan täällä Suomenmaalla kaikkia Laura-nimisiä. Suuria juhlallisuuksia on varmasti järjestetty ympäri maan, presidenttikin on varmasti pitänyt juhlapuheen ja Itsenäisyyspäivän vastaanoton kaltaiset juhlat. Kuten aiempinakin vuosina, ei tänäkään vuonna kuitenkaan näistä juhlallisuuksista kerrota mediassa.

Nimiä on monenlaisia, fiksuja, vähemmän fiksuja ja niitä, jotka laittavat epäilemään lapsen vanhemman mielenterveyttä. Tässä muutamia hauskoja nimiä, joihin olen törmännyt elämäni aikana. Osa on kirjoista, osa kaupunkilegendoista ja muutama jopa aivan tosielämästä. Kuvittelepa itsellesi joku näistä nimistä:

Unelma Sirpa Leena, Pasi Kuikka (kirjainten vääntelyä), Pälvi Kaljunen, Marja-Terttu, Pasi-Anssi, Anu Saukko, Anna Mäki (nimien vääntelyä)... Lista on pitkä kuin nälkävuosi. Voi vanhemmat, minkä virheen teitte. Nomen est omen. - Nimi on enne. Ja mitähän mahtaisi ennustaa nimi Anu Saukko...

Nimipäivälahjaksi sain Suuren pop toivelaulukirjan. Aloitin pianonsoiton opinnot viime viikolla ja siitä lähtien, ovat talossa kaikuneet ilmoille loihtimani sulosoinnut. Nuo soinnut ovat tosin olleet aina samoja lauluja ja perheellä alkaa jostain syystä mennä asiaan hermot... Olisiko tämän lahjan tarkoitus nyt sitten saada minut vaihtamaan levyä, olla hienovarainen vihjaisu? Toivottavasti tällä lahjalla ei ollut ajatusta, vaan kirja on sattunut lojumaan alennuskorissa.