Olen kirjoittanut aiemmin siitä, kuinka nykyään käytetään sanaa rakastaa liian paljon. Jatkan samalla linjalla, mutta vain verbi vaihtuu, sillä mielestäni ihmiset sanovat nykyään liian usein vihaavansa jotain. Viha on vahva tunne, eikä siihen voida mielestäni laskea esimerkiksi inhoa maksalaatikkoa kohtaan. Viha on musta voima sisällämme, joka pahimmassa tapauksessa ajaa vihaajan tekemään jopa hirvittäviä tekoja.

Kaikesta ei tarvitse luonnollisesti pitää, mutta kaikelle ja kaikille on silti annettava mahdollisuus. Emme voi tuomita ihmisiä ja asioita etukäteen, vailla parempaa tietämystä. Alamme kehittää sisällämme vihantunteita, jotka paisuvat ja kuplivat sisällämme kuin sakea liemi suuressa padassa. Jos emme päästä tuota lientä rauhassa ulos, se purkautuu sieltä nopeasti aiheuttaen tuhoa.

Tänä iltana haluan muistuttaa teitä kaikkia, mitä viha voi saada aikaan. Se voi tuhota elämiä, ihmissuhteita, se voi tuhota kaiken. Parempi on siis päästää välillä höyryjä ulos, eikä yrittää näytellä tyyntä räjähdyspisteeseen saakka. Viha on myrkky, joka myrkyttää puhtaimmankin mielen.